Potrebno:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 100 g pirinča
- 1 i po kašika začinske paprike
- 10 bibera u zrnu
- ½ kašičice mlevenog bibera
- so
- 3 lovorova lista
- 200 ml ulja
- 200 g mesnate slanine
- glavica kiselog kupusa
Na ulju propržite iseckan crni i beli luk i rendanu šargarepu. Kada povrće bude uprženo, dodajte meso, polovinu slanine iseckanu na kockice i propržite. Začinite solju i mlevenim biberom i dodajte pirinač i pola kašike začinske paprike. Sve dobro promešajte i po kašiku fila stavljajte na list kupusa i uvijte sarmu . Birajte manje glavice kupusa da bi i listovi bili manji i sarma lepše izgledala.Na dno dubljeg suda stavite malo kupusa, a zatim ređajte sarme. Kada sve složite, preostalu slaninu stavite preko sarme.
Kašiku začinske paprike, biber u zrnu i lovor stavite preko sarme. Pokrijte listovima kupusa i nalijte vodom da pređe preko sarme oko 2 prsta. Stavite poklopac i ostavite da provri, a zatim smanjite temperature i lagano krčkajte 3-4 sata.
Napomena: Listove kupusa odvojiti i sa svakog nožem odstraniti zadebljani deo koji ih vezuje za koren. Listove properite i ostavite da se ocede pre uvijanja sarme.
No comments:
Post a Comment